SPREKERS

Mr. Sander Schimmelpenninck

Dagvoorzitter

Sander Schimmelpenninck is een Nederlands opinieschrijver, opiniemaker en presentator. Van 2016 tot en met september 2020 was hij hoofdredacteur van het tijdschrift Quote. Sinds september 2019 is hij columnist van dagblad de Volkskrant. Hij studeerde rechten aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam en aan de Bocconi-universiteit in Milaan. Na zijn studie werkte Schimmelpenninck drie jaar als advocaat-stagiair bij advocatenkantoor Houthoff.

Prof. mr. dr. Arvin Kolder

Arvin Kolder is advocaat bij Kolder Vorsselman Advocaten en bijzonder hoogleraar Personenschade aan de Rijksuniversiteit Groningen. Tevens is hij hoofdredacteur van het tijdschrift Aansprakelijkheid, Verzekering & Schade (AV&S), hoofdredacteur van de wekelijkse nieuwsbrief Personenschade Updates (PSU), redactielid van het Tijdschrift voor Vergoeding Personenschade (TVP) en docent en examinator bij de postacademische Grotius specialisatieopleiding Personenschade. Arvin treedt geregeld in de media op als deskundige op het gebied van het aansprakelijkheidsrecht en de personenschade. Klik hier voor de hand-outs.

Mr. Antoinette Collignon-Smit Sibinga

Antoinette Collignon is advocaat bij Legaltree in Amsterdam en is specialist in (grensoverschrijdende) aansprakelijkheids- en letselschadezaken, productaansprakelijkheid, werkgeversaansprakelijkheid en internationaal privaatrecht. Antoinette adviseert verzekeraars, internationale schaderegelingsbureaus, bedrijven maar ook slachtoffers. In internationale zaken werkt zij nauw samen met gerenommeerde advocatenkantoren in Europa en de Verenigde Staten. Zij stond aan de basis van de in 1997 opgerichte Europese vereniging voor letselschade advocaten (PEOPIL), waarvan zij van 2009 tot en met september 2013 de eerste Nederlandse en ook eerste vrouwelijke president was.
Antoinette geeft regelmatig lezingen tijdens congressen en seminars. Ook schrijft zij regelmatig artikelen op haar vakgebied. Klik hier voor de hand-outs.

Mr. dr. Roeland de Bruin

Roeland de Bruin is universitair docent aan het Molengraaff Instituut voor Privaatrecht en advocaat bij KienhuisHoving in Enschede. Hij is gespecialiseerd in ICT-recht & privacy, intellectueel eigendomsrecht en artificiële intelligentie-recht. Dit voorjaar is Roeland gepromoveerd aan de Universiteit Utrecht op het onderwerp van autonome voertuigen en de Europese regelgeving daaromtrent. Klik hier voor de hand-outs.

Mr. Joost Maassen

Sinds 2012 is Joost Negotiation & Conflict Management Professional bij Dialogue B.V. in Bussum. Van 1990 tot 1998 was hij advocaat bij De Brauw Blackstone Westbroek in Rotterdam en Den Haag. Hij adviseerde en stond cliënten bij in onderhandelingen, in procedures bij de civiele rechter en in – internationale – arbitrages over handels-, vennootschaps- en arbeidsrechtelijke geschillen. Van 1998 tot 2011 was hij mede-eigenaar, (ook enige tijd managing-) partner en executive search consultant bij het aan Egon Zehnder International gelieerde werving & selectie bureau Yess International Consultants in Amsterdam.
Hij studeerde in 1990 in Rotterdam af in het civiel- en het bedrijfsrecht. Zijn beroepsopleiding tot ADR (Alternative Dispute Resolution)-Specialist/Legal Mediator volgde hij in 2011/2012 aan het Amsterdam ADR Instituut en in 2014 aan het Centre for Effective Dispute Resolution (CEDR) in Londen. Joost richt zich op onderhandelen en effectieve conflictpreventie, -hantering en -oplossing. Dat doet hij als onafhankelijk en onpartijdig mediator, of als partij(dig) adviseur, trainer, (management) consultant en coach.

Mr. Edwin Bosch

Edwin Bosch is advocaat bij Vogelaar Bosch Spijer Advocaten. Edwin Bosch groeide op in een ondernemersgezin. Na afronding van de middelbare school is hij gaan werken. Na enige omzwervingen kwam hij als letselschadebehandelaar te werken bij een schadeverzekeraar. Na het voltooien van enkele vakopleidingen rondde hij in de avonduren zijn rechtenstudie – naast een fulltime baan en een gezin – binnen 5½ jaar af.
Door zijn werkervaring bij een schadeverzekeraar, de daar gevolgde vakopleidingen en de Grotius-specialisatieopleiding Personenschade, is Edwin Bosch gespecialiseerd in het aansprakelijkheidsrecht en in het bijstaan van slachtoffers met personenschade. In april 2007 is Edwin Bosch als advocaat gestart bij een grote financiële onderneming. Begin 2011 heeft hij de overstap gemaakt naar Vogelaar Bosch Spijer Advocaten, waar hij sinds 1 januari 2014 partner is.
Geregeld verzorgt Edwin Bosch opleidingen op het gebied van het aansprakelijkheidsrecht en personenschade voor andere advocaten, medewerkers van (rechtsbijstand)verzekeraars of juristen. Daarnaast publiceert hij ook regelmatig over het aansprakelijkheidsrecht en (de vergoeding van) personenschade. Voorts houdt Edwin Bosch zich bezig met promotieonderzoek naar de definitie, het begroten en het vergoeden van het verlies van arbeidsvermogen bij letselschade. In de afgelopen jaren heeft Edwin Bosch diverse slachtoffers en nabestaanden mogen bijgestaan in zaken die landelijke bekendheid hebben gekregen. Klik hier voor de hand-outs.

Dr. Bart van der Sloot

Bart van der Sloot is universitair hoofddocent aan de Universiteit van Tilburg. Bart specialiseert zich op het gebied van technologie en recht, privacy en Big Data. Ook publiceert hij regelmatig over de aansprakelijkheid van internet intermediairs, gegevensbescherming en internetregulering. Hij werkt als associate professor aan het Tilburg Institute for Law, Technology, and Society, Tilburg University, en is de General Editor van het European Data Protection Law Review. Bart is afgestudeerd in Filosofie en Recht. Klik hier voor de hand-outs.